Skaraborgshockeyn

Ishockey i allmänhet och Skövde IK i synnerhet
User avatar
Kristian Eriksson
Reactions:
Posts: 765
Joined: 27 Jan 2014, 19:54
Location: Skövde
Contact:

Re: Skaraborgshockeyn

Post by Kristian Eriksson »

Niklas Hjalmarsson wrote: 31 Mar 2022, 09:07
Kristian Eriksson wrote: 31 Mar 2022, 08:55
Erik Karlsson wrote: 31 Mar 2022, 08:13 Real Mariestad ut i PO1 trots att man har ett lag av allsvenskklass(!?). Stjärnspelare som skulle vara tungan på vågen vart helt osynliga. "100.000" kr paj lyckade svinga iväg 4-5 skott på mål på tre playoff matcher. Dyra skott!
I somras var man ännu starkare än ifjol. Nu ska man spänna bågen än mer och hur skall det sluta? :lol:
Oerhört tyst bland partiska skribenter som försöker vara opartiska men som gärna svingar mot bland annat SIK. :crazy:

Innan gemene boisare ifrågasätter 100.000 kr så skall man ha i åtanke att meriter,tjänstledigt,hotell,korttidskontrakt kostar... ;)
Så är det helt klart, Erik. För inte lämnar pajen för en spottstyve till lön. Lämnar man fru och två(?) ungar så kostar det givetvis $€$€

Snubben lirade 9 matcher för bojs. Från den 13e februari, till den 26e mars... 41 dagar...

Göran Strid wrote: 30 Mar 2022, 17:10 Sorry Kristian, att jag tog bort mitt inlägg som en följd av ditt inlägg. Ditt inlägg var ju kul!...
Lugnt göran. Ditt inlägg finns ju som sagt sparat
Om man inte vet så gissar man, det är sen gammelt!

Pajen flyttade med hela familjen till Vänerns pärla!
Jasså det säger du, då kan han knappast nöjt sig med 2rok, utan ville även ha tillgång till 4rok från klubben... Gissar igen
Urban Stahel
Reactions:
Posts: 1733
Joined: 30 Jan 2014, 21:35

Re: Skaraborgshockeyn

Post by Urban Stahel »

Göran Strid wrote: 27 Mar 2022, 18:32 Det uppskruvade Mariestad åkte på däng och gjorde det rättvist mot ett bättre Halmstad som inte räckte till i Hockeyettan södra och vann inte ens vårserien. Mariestad spelade denna säsong en hockey - och även förra säsongen - som inte riktigt räcker till mot topplagen i ettan. Oavsett vad lokala och hängivna supportrar i Mariestad tycker, så är det så. Även Mjörnberg som pålitlig Mariestad-älskare kommer nog så småningom inse även det. Lite gåtfullt är det allt med tanke på föreningens sportbudget som är minst den dubbla - förmodligen tredubbla - mot till exempel Skövdes och för den delen många andra lags sportbudget.

Skövde IK har under flera säsonger visat att en omhuldad egenrekrytering inte räcker till på långa vägar. Taskiga och rent urusla värvningar har förstärkt lagets bottennivå och har egentligen inte varit i närheten att ens nå play-off. Lite kan man tycka att det verkar som att många krafter i föreningen inte verkar eller vill se att verkligheten inte är som föreningen önskar att den skall vara och ideella mål och visioner är bra, men det haltar om verkligheten efter hand visar att verkligheten faktiskt gäller och inte drömmar.

Nog sagt om den verkligheten. Nu är frågan vad och om man vill göra något åt att Skaraborgshockeyn skall lyfta sig till den nivån man kan nå? För visst kan man det! Båda städerna har sin goda möjligheter. Mariestad må vara en en liten stad, men man har en fin hockeytradition. Skövde har inte den traditionen oavsett vad nostalgiker drömmer om forna tider och då hockeytältets gav fina upplevelser och som en starköl än idag inspirerar hockeysnacket supportrar emellan. Men staden med sin sammansättning av utbildning, små industrier, stora industrier, rik sporttradition, mängder av presumtiva sponsorer och inte minst ett sedan några år äntligen utbyggt Billingehov har utmärkta förutsättningar på alla sätt! För min del bedömer jag att Skövde rent hockeymässigt har större förutsättningar än Mariestad.

Vad gör man då åt detta? Vill man tänka nytt? Inte vet jag, men det finns anledning att åtminstone vi supportar ägnar en tanke åt detta med Skarborgshockeyn och dess dekadens under flera decennier nu. Till att börja med måste båda föreningarna gör en seriös analys och fundera på varför det är som det är och varför det blev som det blev. Och då kasta önsketänkandet och alla bortförklaringar i papperskorgen, även om det svider. Denna säsong gäller det mer Mariestad än Skövde. Mariestad och dess supportrar hade skruvat upp sig till en nivå som inte stämde överens med verkligheten och det gällde inte i lika hög grad Skövde, där man var något mer verklighetsbaserad både inom föreningen och bland supportrar.
Analyser som dessa är du jäkligt bra på Göran,har läst inlägget flera gånger och skriver under på allt
Erik Karlsson
Reactions:
Posts: 84
Joined: 05 May 2019, 20:29

Re: Skaraborgshockeyn

Post by Erik Karlsson »

SHL-laget Mariestad har nu åkt ut sina juniorserier och återfinns numera i SIKs nivå. Kan man nu lägga fiaskostämpel fullt ut på bois anno 21-22?
Post Reply